מהו ניקוי רעלים?
ניקוי רעלים מהגוף ( DETOX ) הינו תהליך טבעי המתרחש בגופינו בצורה תמידית. אורח החיים, התזונה המודרנית ומחסור בפעילות גופנית גורמים להאטה בתהליך ניקוי רעלים טבעי של הגוף ובעקבות זה למחלות ותסמינים שונים. ניקוי רעלים מהגוף חשוב לכולם ובמיוחד למי שסובל: מעודף משקל, תשישות, אלרגיות, עייפות, מתח, עצבנות, בעיות בעור, לחץ דם, נפיחות וגזים, עצירות, צרבת, בעיות עיכול, קנדידה והפרעות שינה. ניקוי רעלים מהגוף בבית (או בכלל), מומלץ בתחילתו של תהליך ירידה במשקל.
מהו מקור הרעלנים המצטברים בגוף?
- רעלנים ממקור חיצוני
מהמזון – צבעי מאכל, חומרי שימור, טעם וריח, ריסוס, חומרי הדברה, מתכות רעילות, עישון, פיח, קופאין, אלכוהול, אנטיביוטיקה, הורמונים במזון…
מהמים – חומרי הדברה, חיידקים, רדיקליים חופשיים.
נשימה – אגזוזים, פיח, מטהרי אוויר, חומרי ריסוס, צבעים, עישון, מתכות רעילות.
דרך העור – מוצרי קוסמטיקה,מוצרי הגיינה, שמן מינרלי, SLS וכ'ו..
גם לאדם המקפיד על תזונה מאוזנת ועל שתייה מספיקה יש רעלים בגופו וזקוק לתהליך ניקוי רעלים מהגוף. האוויר המזוהם שאנו נושמים, פיח המכוניות, הכימיקלים בחומרי הניקוי ובתכשירי קוסמטיקה וחומרי הריסוס בפירות ובירקות…
- רעלנים הנוצרים בגופנו בתהליכים מטאבוליים שונים
תוצרי פירוק של חומרים הנוצרים בתהליכים טבעיים בגופנו. בכמות מסויימת הם טובים והכרחיים או בלתי מזיקים, אך בכמות גדולה מזיקים (יכולים להצטבר בדם ובכליות). מעודף רעלים המערכות העיקריות שנפגעות הן מערכת העיכול והכבד. הן אינן מספיקות לפנות ולנקות ביעילות את הרעלנים המצטברים בגוף, לכן עם הזמן נפגעות מערכות נוספות בגוף.
ניקוי רעלים תקין מתבצע גם באופן טבעי בגוף
תהליך הפינוי מתחיל בפה באמצעות הרוק והפרשה של אנזימים האחראים על פירוק החיידקים, נמשך בקיבה באמצעות הפרשה של חומצות קיבה. אחר כך הכבד, האיבר המשמעותי ביותר בהתמודדות עם ניקוי רעלים מהגוף. בהמשך המעי הגס באמצעות הצואה (פסולת, חיידקים ). גם פלורת המעיים המהווה קו הגנה חשוב מאוד לניקוי רעלים מהגוף. ניקוי רעלים מהגוף נעשה גם במערכת השתן. ניקוי רעלים מהגוף נעשה גם במערכת הנשימה. ניקוי רעלים מהגוף באופן טבעי נעשה גם דרך העור והפרשת הזיעה. בנוסף, ניקוי רעלים מהגוף נעשה גם על ידי מערכת החיסון שכל הזמן מתמודדת, מנטרלת ועסוקה בניקוי רעלים.
חשוב להדגיש!
מערכת הפרשה הפועלת כראוי לשם ניקוי רעלים מהגוף, סילוק הפסולת מהגוף ומניעת חזרת רעלים לגוף היא הבסיס לכל תהליכי הריפוי. לא ניתן להתחיל תהליך ירידה במשקל ושיפור בעיות בריאות ללא תהליך קצר של ניקוי רעלים מהגוף.
תהליך ניקוי רעלים במרפאתי בשיטת "צעדים קטנים לשינוי גדול"
כאשר ישנו גודש רעלים בגוף מסיבות שונות מומלץ לעשות ניקוי רעלים. במרפאתי ניקוי הרעלים מתבצע בצורה עדינה ומתאים לכל אדם. ניתן גם לעשות ניקוי רעלים מהגוף בבית בכוחות עצמכם – רק צריך לדעת לעשות זאת נכון. הניקוי מתאפשר על ידי שתייה יומית מספקת (2-3 ליטרים) והוספת כלורופיל ולימון למים. שתייה בכל בוקר כוס מים עם שמן זית ולימון לניקוי כבד ושיפעול מיצי מרה ונטילת כדור פרוביוטיקה לחיזוק מערכת העיכול. שתיית חליטות תה ירוק, שורש שן ארי וגדילן מצוי ונטילת תוספי תזונה לדוגמא: שווידן ביטר, אצת ספירולינה או כורכום. המלצה על שילוב הדרגתי של פעילות גופנית התורמת לניקוי רעלים מהגוף ולבריאות. הפעילות הגופנית מזרזת את חילוף החומרים ובכך מסייעת לפינוי פסולת מהגוף. בנוסף, קיימים מזונות המנקים את הגוף וסופחים שומנים וסוכר מהמזון בעודו במערכת העיכול ולא נספג לדם.
דוגמא לתפריט ניקוי רעלים מהגוף :
"מונודיאט" – כמזון יחיד ל-3 ימים – תבשיל אורז ומאש
החומרים:
- 4 כוסות מים.
- כוס מאש מושרה (לפחות 12 שעות).
- 1וחצי כוס אורז מלא.
- שמן זית.
- כף כורכום.
- אצות ים.
- כוסברה/פטרוזיליה קצוצה (חצי כוס).
אופן ההכנה – מבשלים את האורז והמאש יחד בסיר גדול ללא התבלינים להביא לרתיחה ולבשל על אש נמוכה, לאחר ריכוך מלא של האורז והמאש, ניתן להוסיף את הכורכום ושאר התבלינים, להוסיף שמן זית כשהתבשיל מוכן. אין לבצע את התפריט ללא התאמה וייעוץ מיקצועי. (דיאטות אורז אינן מתאימות לחולי סכרת למשל).
מתוך רשימת המזונות להלן ניתן להרכיב תפריט יומי לאחר איבחון והמלצות מגורם מקצועי.
- דגנים מלאים - דוחן, גריסי פנינה, שיפון, כוסמת – בעלי תכולה גבוהה של סיבים לספיחה של פסולת ממערכת העיכול. גריסי פנינה – לשיתון ופינוי של עודפי ליחה, דוחן- לספיחה של רעלים.
- קטניות - מאש, אזוקי, סויה. הקטניות סופחות רעלים. מאש קטניה ספציפית לניקוי הכבד וכלי הדם. יש להשרות לפני הבישול לפחות שתיים עשרה שעות, מומלץ ל- 48 שעות ובמהלך ההשרייה להחליף את המים. אפשר להשתמש גם בסנפרוסט.
- ירקות – ירקות עליים שונים – ( עשב חיטה/שעורה, סלרי, רוקט – כולם עשירים בכלורופיל, שתפקידו לספוח רעלים ולפנות אותם, עשיר בנוגדי חימצון) כל הירוקים מכילים כלורופיל, אנזימי עיכול נוגדי חימצון, סיבים.
ארטישוק – ספציפי לניקוי הכבד.
לפת, צנון, בצל, שום, חזרת – מזונות לבנים המעודדים הוצאת ליחה, עשירים בתרכובות גופריתיות המעודדות פינוי רעלים, פינוי של מתכות כבדות השוקעות ברקמות, במפרקים למשל.
סלק – לניקוי כלי דם ומערכת העיכול.
אצות – לניקוי הכבד.
נבטים – להתחדשות של תאי הגוף. - פירות- אגסים, תפוחי עץ, ענבים, תאנים, אבטיח, מלון , מומלץ לאכול את הפירות כארוחה בפני עצמה – ארוחת ביניים וכל פרי בנפרד.
- שמנים – יש להשתמש רק בשמן זית לתיבול ושמן קנולה לבישול.
- אגוזים זרעים – גרעיני דלעת, גרעיני חמניות, זרעי פשתן גרוסים– להוסיף בהדרגה.
- תבלינים- ברוב תהליכי הניקוי אין שימוש בתבלינים בשלב הראשוני בהמשך ניתן להשתמש במלח ים, אצות, סומק, כורכום, כמון, זנגביל, עשבי תיבול חיים כמו כוסברה, פטרוזיליה וכ'ו.
- שתייה- מים מינרלים, תה ירוק , תה צמחים ( צמחים מנקי כבד כמו שן ארי, גדילן מצוי, סרפד, עלי ארטישוק).
- מיצי ירקות – עם דגש על ירקות ירוקים ומדוללים במים 3-4 כוסות ביום, למשל, מיץ גזר וכרוב.